Naar school in Oostende

- Alle kinderen die starten in een secundaire school in 1B in Oostende,

  ook broers en zussen en kinderen van personeel

  Binnenkort vind je alle informatie op het tabblad Aanmelden 1B

  2024-2025

- Alle kinderen die starten in de secundaire school in 1A of 1B in

  Middelkerke, ook broers en zussen en kinderen van personeel 

  Welkom bij GO! Middenschool Middelkerke | GO! Middenschool

1A
1A is voor leerlingen die een getuigschrift basisonderwijs ontvangen.

1B
1B is voor leerlingen die geen getuigschrift basisonderwijs ontvangen (onder bepaalde voorwaarden kunnen leerlingen die een getuigschrift basisonderwijs ontvangen naar 1B).

Weet je nog niet of je kind een getuigschrift basisonderwijs zal ontvangen, contacteer dan de basisschool of het CLB.

INSCHRIJVEN IN EERSTE LEERJAAR A IN OOSTENDE 

Voor het eerste leerjaar A in Oostende moet je jouw kind niet aanmelden! 

Vanaf 14 mei 2024 kan je je kind rechtstreeks  inschrijven in alle secundaire scholen van Oostende in 1A . Ga vanaf 14 mei 2024 naar jouw school van keuze en schrijf je kind in. De school mag jouw kind niet weigeren. De school heeft altijd plaats voor jouw kind. 

Verander je van school In Oostende in de loop van het schooljaar dan kan je jouw kind altijd inschrijven in het eerste leerjaar A .  Deze nieuwe school mag jouw kind niet weigeren. Deze nieuwe school heeft altijd plaats voor jouw kind. 

INSCHRIJVEN HOGERE JAREN

Wil je inschrijven voor het tweede jaar van de eerste graad, het deeltijds beroepsonderwijs en de leertijd, dan moet je niet aanmelden en kan je rechtstreeks inschrijven op de school.

Inschrijven kan vanaf maandag 15 april 2024 (9 uur). Deze startdatum geldt voor

  • het tweede jaar van de eerste graad;
  • het deeltijds beroepsonderwijs;
  • de leertijd.

Bekijk het overzicht vrije plaatsen. Is er nog plaats in de school en de studierichting waarvoor je je kind wilt inschrijven? Ga naar de school vanaf 15 april 2024 om 9 uur en schrijf je kind in. Alle inschrijvingen gebeuren chronologisch. Dus wie eerst komt, krijgt eerst een plaats. Heeft een school geen plaats meer? Vraag dan een weigeringsdocument aan de school. Je staat op de wachtlijst als je een weigeringsdocument kreeg van de school. Op het weigeringsdocument staat wat de plaats is van je kind op de wachtlijst. De school contacteert je als er een plaats vrijkomt. De volgorde van de wachtlijst is geldig tot en met 7 oktober 2024. Tot dan is een school verplicht om de volgorde van de wachtlijst te respecteren. 

INSCHRIJVEN BUITENGEWOON ONDERWIJS

Om je kind in te schrijven in het buitengewoon secundair onderwijs heb je een verslag van het CLB nodig. Op het verslag staat het type en de meest geschikte opleidingsvorm vermeld. Je vindt alle informatie over aanmelden en inschrijven op de schoolwebsites van de scholen voor buitengewoon secundair onderwijs in Oostende en Middelkerke of binnenkort op het tabblad Buitengewoon Onderwijs.